Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


www.fotokakucs.eoldal.hu

( megjelent a Lapozgatóban 2008.12. )

Jó hírem van mindazok számára, akik szeretnek képeket nézegetni a falu közéletével kapcsolatban.

Bizonyára sokan tudják, hogy a Lapozgató szerkesztőjeként gyakran fényképezek közösségi eseményeket Kakucson. Az emberek szívesen nézegetik képeimet az újságban, egy valami azonban mégis nyomasztó szokott lenni. A lapban csak kevés kép számára van hely. A rendezvények résztvevői azonban gyakran szeretnének maguknak különböző képeket emlékbe. Az emberek képekkel kapcsolatos igényeit nehéz teljesíteni, hisz nem szeretnék ezzel üzletszerűen foglalkozni.

Mostanában jött a gondolat, hogy megpróbálom ezt a problémát a világháló segítségével megoldani.

Először szakköröseimre gondoltam. Milyen jó volna egy honlap a fotószakkörnek, ahol közzétehetnénk képeinket! Némi ügyetlenkedés után sikerült létrehozni, iskolánk életében első alkalommal, a fotószakkör saját honlapját. Mondhatom – a gyerekeknek nagyon tetszett az ötlet. A nem szakkörösök is rendszeres látogatók. Később megkértek arra, segítsek nekik saját honlapot készíteni.

Mikor azt gondoltam, hogy minden a legnagyobb rendben, egyik diákom megkérdezte:

-         Hol vannak a tanévnyitó képei?

-         Hol lennének? Valahol egy lemezen!

-         Nem tudjuk megnézni?

-         Most bizony nem.

Ennek a tanulónak igaza van – gondoltam. Ha lúd, akkor legyen kövér – tovább kell lépni! „Küzdöttem” tovább a világhálóval és rájöttem, hogy a Picasaweb Googlen nagyszerű tárhelyeket lehet regisztrálni. Így is tetem és jelen pillanatban működik a rendszer. Vajon meddig azt nem tudom, mert mindenből az ingyenes változatokat regisztráltam.

Használatot a következő módon javaslom! Nyissuk meg a fotószakkör www.fotokakucs.eoldal.hu című honlapját! Egy kis nézelődés után innen lehet továbbjutni. A nyitóoldalon két link található. Az egyik a http://picasaweb.google.hu/fotokakucs, itt nagyon sok kép található a község eseményeiről. A rendezvények szereplőinek, érdeklődőknek javaslom, hogy töltsék le a képeket és tegyék el emlékbe azokat. A fiatalabbakat megkérem, segítsenek az idősebbeknek is megnézegetni a képeket! Így talán valóra válik az elképzelés, hogy a megörökített események mindenki számára elérhetőek lesznek.

A másik link a www.szentkeresztkakucs.eoldal.hu egyházközségünk honlapjára vezet. Még erősen fejlesztés alatt áll, ennek ellenére ide is várom a látogatókat.

Amennyire lehet, megpróbálom interaktívvá tenni a kapcsolatokat. Sok helyen vannak hozzászólási lehetőségek, üzenni lehet egymásnak vagy adott személyeknek. Ha valaki segíteni szeretne a szerkesztésben, mindegyik lapon található e-mail elérhetőség, ezen az úton várom a megkereséseket.

Szeretettel várok minden látogatót, jó nézelődést kívánok!

Klauz Dénes

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.